Šta sve ne znamo o preparatima protiv znojenja bez aluminijuma?





Ne znamo skoro ništa, iskreni da budemo. Ali tu smo da učimo zajedno, pa hajde da se danas vratimo našem času: Edukacija - moja omiljena zanimacija!

Na samom početku, ovo nije još jedan od onih tekstova u kome ćemo vam reći da su svi preparati protiv znojenja koji koristite pogrešni i da ćemo vam ponuditi jedan koji treba da koristite. Nećemo.
Ali ćemo podeliti sa vama prednosti preparata protiv prekomernog znojenja bez aluminijuma, jer to svakako nije neka novina u svetu nege i kozmetike.

Zašto je bolje bez aluminijuma?
Dakle, većina preparata koje koristimo danas sadrži soli aluminijuma. Nije još uvek dokazano da je aluminijum zaista toliko štetan, ali se mnogo priča o tome da je zaista nepotreban u kozmetici koju koristimo svakodnevno. Soli aluminijuma sprečavaju da se znojimo uopšte. U kontaktu sa znojem, stvaraju se čepići koji zapuše pore i onda nema znojenja, nema neprijatnih mirisa. Ukoliko niste svesni koliko je bitno da se znojimo, i da je to jedan od načina tela da izluči toksine, možete da koristite koji god preparat želite. Ali, možete se odlučiti za one koji će dozvoliti da se znojite ali neće biti stvaranja neprijatnij mirisa. Da, i to postoji.

Kakve veze ima cela ova priča sa kancerom dojke?
Pa, kao što smo već pomenuli, već smo rekli da soli aluminijunijuma stvaraju čepiće. Čepići se nekada gomilaju u limfnim čvorovima ispod pazuha što nas dalje dovodi da je, navodno, baš to jedan od veliki izročnika raka dojke. Na žalost, ili na sreću, (procenite sami) ove teorije su imale svoje pozitivne strane ali i velike nedostatke. Baš zbog toga su nam ovi proizvodi i dalje dostupni na tržištu.

Da li su proizvodi za negu i zaštitu od prekomernog znojenja i stvaranja neprijatnih mirisa koji ne sadrže soli aluminijuma skuplji?
Nisu. To je već sasvim dovoljan razlog da probate sami šta vam se više sviđa. 😁


Коментари

Популарни постови