Osnovne informacije o trajnoj šminci



Nezavisno od pola, od praistorije preko antike, srednjeg veka, renesanse do novog veka i današnjih dana, šminkanje lica je uvek prisutno. Trajna šminka datira još od vremena kada su Egipćani koristili ugljen za povećanje linija oko očiju. Idejni tvorac ove tehnike George Burchett koji je 1930. godine opisao  tretman trajne šminke kao jedan od načina tretmana tena pri kojem se ubrizgavaju prirodne boje u gornji sloj kože. Vaše obrve, oči i usne su ključne za Vaš izgled! I zato je veoma bitno da znate osnovne informacije o trajnoj šminci  i ne dozvolite nekome da naruši Vašu lepotu.


Trajna šminka predstavlja tretman mikropigmentacije organskog pigmenta u epiderm. Termin mikropigmetacija takođe se naziva i privremena tetovaža lica. Aparat koji se koristi za trajnu šminku ima iglu sa kojom se ubacuje pigment u epiderm u vidu kontura na usnama i očnim kapcima ili u iscrtanu formu obrva. Ono što morate da znate pre nego što se podvrgnete ovoj  metodi jeste da li su pigmenti odnosno boje koje se unose u Vaš površinski sloj kože oslobođene od TEŠKIH METALA. Ukoliko boje nisu oslobođene od teških metala morate da znate da uskraćujete sebi mogućnost odlaska na magnetnu rezonancu, a obaveza je svakog mikropigmentiste da Vas upozori na to.

Mi zastupamo u potpunosti  nemačkog  proizvođača GOLDENEYE koji posluje već 15 godina u Srbiji. Goldeneye je trenutno lider u ovoj oblasti i pored izuzetnog kvaliteta opreme, aparata, igala prednjači i u kvalitetu pigmenata koje koristimo. Goldeneye je PRVI proizveo seriju pigmenata tj. boja za trajnu šminku potpuno slobodnih od teških metala. Sve boje, igle i aparati koje koristimo su sertifikovani od strane Evropskog Saveta i Komiteta Ministara , takođe pigmenti redovno prolaze sanitarnu kontrolu.
Najbezbedniji savet za osobe koje žele da urade trajnu šminku na sebi je- pitajte mikropigmentistu da li ima Goldeneye sertifikat, ukoliko je odgovor potvrdan potpuno bezbrižno se prepustite i budite sigurni da Vam obrve neće postati zelene nakon godinu dana niti usne ljubičaste.

Za kraj bih Vam skrenula pažnju na popularnu japansku metodu koja je zastupljena na našem tržištu. Ova metoda zapravo predstavlja seckanje kože određenom vrstom nožića-skalpel, sa tim nožićima se prave duboki rezovi koji vrlo često ostavljaju trajne ožiljke i koji se nakon zasecanja "natapaju" bojom koja u većini slučajeva nije u potpunosti oslobođena od teških metala.

GOLDENEYE već 15 godina radi metodu dlaka po dlaka ali ne skalpelom, jer nam visoki kvalitet opreme koju koristimo i definisana pravila i tehnike rada omogućava iscrtavanje obrva koje izgledaju apsolutno prirodno.  Salon lepote Frajle kao deo Goldeneye tima ispunuće sve Vaše zahteve i želje i naglasiti Vašu prirodnu lepotu.







                                                                                                      Uvek tu za Vas,
                                                                                                                  Vase Frajle 

Коментари

Популарни постови