Da li umete da obradujete svoje bliznje?


Ukoliko niste znali, februar je proglašen za jedan od najdepresivnijih perioda godine. Sunca i dalje nemamo dovoljno, zima je još na snazi, uglavnom boravimo kod kuće i većina je osuđena na TV ili još gore - socijalne mreže (koje su sve dosadnije, ako nas pitate).

Kako smo mi uočili da nam frajlice već krajem januara počinju bivati pomalo umorne od čekanja prolećnog sunca, došle smo na ideju:
Hajde da februar bude mesec u toku kojeg ćemo se truditi da obradujemo jedni druge.

Znamo da je nekima to baš uža specijalnost, budući da pažljivo slušaju svoje sagovornike, pamte rođendane svih ukućana, godišnjice veze, braka i slično, ali ovim putem se obraćamo onima koji imaju želju da obraduju druge i ali prosto nemaju ideja.

Ideja: povedite nekog svog na opuštajuće popodne da jedete kolače i pričate o stvarima koje vas line srećnim.
Ideja: "Ako želite nekoga da obradujte - poklonite mu knjigu!"
Ideja: pomozite nekome da završi neki dosadan ili težak posao baš onda kada to ne očekuje.
Ideja: pozovite nekoga i recite mu da mislite na njega iako ga ne zovete čak ni jednom mesečno!
Ideja: pošaljite cveće na kuću adresu nekome ko je daleko. To će mu značiti mnogo jer će znati da daljina za neke ljude nikada ne predstavlja problem.
Ideja: izdvojite jedan dan u nedelji da se viđate sa onim prijateljima koji su vam dragi a nemaju mnogo vremena za druženje
Ideja: pozovite kolege sa posla na piće petkom popodne. Iznenadićete se kad vidite koliko njih će želeti posle posla malo da se opusti i ćaska o nebitnim stvarima.
Ideja: inicirajte razgovore o mentalnom zdravlju. Mentalno zdravlje je osnovna higijena!

Коментари

Популарни постови