Prvi dan proleća



Priprema kože za prolećno godišnje doba uglavnom znači da odjednom treba da vodimo brigu o onim delovima kože o kojima, malo svesno a malo nesvesno, nismo vodili računa cele zime.

Ne brine nas to što cele zime niste bili na depilaciji - odmah da vam kažemo. Brine nas to što niste uradile piling kože celog tela, što niste svakodnevno mazali kožu butina, što niste brinuli redovno o svojim stopalima... To nas brine. Pa, hajde onda da napravimo neki raspored "prolećnih radova" na koži.

1. Pre svega, piling. Piling za kožu celog tela može biti neki kupovni piling ali i ne mora. Postoji mnogo recepata za piling koji možete napraviti još danas, sami, sa sastojcima koje već imate kod kuće (na primer - http://mojrucnirad.com/piling-za-telo-recepti/) tako da vam ovde nema mesta za izgovore :) U kuhinju, pa u kupatilo!

2. Kreme ili mleka za kožu koje će je hidrirati, a ne samo učiniti da fino miriše. Dakle, znate šta vam je činiti. Znamo da vam za to ne treba veliki budžet, a i da sigurno među onim silnim bočicama u kupatilu sigurno ima nešto što će biti "melem" za kožu posle pilinga, tako da - zavirite malo na one visoke police. I pratite rokove trajanja, takođe.

3. Ne zaboravite stopala! I stopala vole piling, a pete se neće buniti ako ih malo pređete turpijom za pete. Sve dobro ispirite, i namažite kremom. I stopala su vaša!

4. Očistite lice! Često piling za telo nećemo koristiti za lice jer će biti pregrub, ali čišćenje lica može isto tako da se obavi pilingom koji je nastao u domaćoj radinosti. Očišćene pore će učiti da koža prodiše, da sine, da bude osvežena. To prosto mora biti jedan od koraka!

5. Hidrirajte i lice, ne samo telo! Lice često zahteva kremice malo laganije formulacije od krema za telo, tako da se trudite da nega lica podrazumeva preparate koji su namenjeni licu. Ne zaboravite da prvi zraci sunca podrazumevaju i zaštitu od sunca... Nemojte da čekate jul da obezbedite svom licu kremu sa SPF faktorima.

Коментари

Популарни постови